Mártonffi János Általános Iskola

Szentegyháza

 

 

1000 ÉV TÜKRÉBEN

Szentegyháza Város Önkormányzata 2022-ben támogatja a Mártonffi János Egyesületet az "1000 év tükrében" pályázat megvalósításában. A pályázat által az iskola tanulói Csíkszépvízre látogattak, a Székely Határőr Emlékközpontba, valamint érdekes, értékes interaktív tevékenységeken vettek részt.

Köszönjük szépen a támogatást!

 

 

SPORTOLNI JÓ!

A Mártonffi János Egyesület sikeresen pályázott a Szentegyháza Város Önkormányzatánál, 2022-ben. A támogatás által ping-pong asztal vásárlására volt lehetőségünk, amire nagy szükség volt a tevékenységek lebonyolításához.

Köszönjük szépen!

 

OKOS TÁBLÁKKAL OKOSAN

 

Hargita Megye Tanácsa az Ifjúsági tevékenységeket támogató 2022-es programja keretén belül a szentegyházi Mártonffi János Egyesületet interaktív táblák beszerzésével támogatja.

Az ünnepélyes átadásra 2022. október 20-án kerül sor a Mártonffi János Általános Iskolában. A támogatás által az intézmény tanulói 4  interaktív tábla használatával fejleszthetik digitális kompetenciájukat.

Az egyesület által támogatott Mártonffi János Általános Iskola köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának, hogy pályázati forrásán keresztül lehetővé válik a program sikeres lebonyolítása.

A támogatás értéke 7200 Ron.

Köszönjük szépen!

 

 

 

 

 

 

INTERAKTÍV TÁBLA AZ OKTATÁSBAN

Nagy öröm számunkra, hogy a Nemzeti Újrakezdés Program I. (2021.) pályázati kiírás kapcsán a Mártonffi János Általános Iskola által benyújtott "Interaktív tábla az oktatásban" című pályázatát a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatot pozitívan bírálta el.

A támogatás által intézményünk három interaktív táblával gazdagodik, ezáltal tanulóink megfelelő eszközzel tudják integrálni meglévő digitális kompetenciájukat a tanulási folyamatba.

A Mártonffi János Általános Iskola tanulói, munkaközössége köszönetét fejezi ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Magyar Kormánynak, hogy pályázati forrásán keresztül ilyen értékes digitális eszközre tehettünk szert, ami elengedhetetlen feltétele a minőségi oktatásnak.

Isten fizesse!

 

Kis környezetvédők

A szentegyházi Mártonffi János Egyesület 2021-ben is sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatánál.

Idei projektünk célja a környezetvédelem és ezen belül a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának tudatosítása illetve a helyes szemétválogatás elsajátítása.

A támogatásnak köszönhetően iskolánk elemi tagozatának diákjai ellátogattak az RDE Hargita Cekenden levő hulladéktározójához és a székelyudvarhelyi szelektív munkaközpontjához.

Hogy a tanultakat gyakorlatba is ültessük, vásároltunk az alszegi és felszegi épületek számára szelektív tároló edényeket ugyancsak az Önkormányzat támogatásával.

Köszönjük a támogatást! Szelektíven válogatunk!

 

 

SPORT, MOZGÁS. EGÉSZSÉG

A Kis Nárcisz Egyesület 2021-ben is sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatánál. A támogatásnak köszönhetően a Nárcisz Napközi Otthonba járó gyerekek élményekben, mozgásban gazdag "Sport, mozgás, egészség" héten vehettek részt, melynek keretén belül ismerkedtek az emberi test felépítésével, helyes bemelegítésével, egészséges táplálkozással, sportokkal, csapatjátékokkal. Napköziseink kincseskamrája sok fejlesztő eszközzel, játékkal, sporteszközzel bővült, melyekért köszönetünket fejezzük ki a pedagógusok, gyermekek, szülők nevében a Szentegyházi Önkormányzatnak.

Isten fizesse támogatásukat! Sok mosolyt csaltak a gyermekek arcára!

 

 

HELYI HAGYOMÁNYOK ÉS SZOKÁSOK MEGŐRZÉSE

Hargita Megye Tanácsa A népviseleteket támogató 2021-es programja keretén belül, a szentegyházi Mártonffi János Egyesületet székelyruhák beszerzésével támogatja.

Az ünnepélyes átadásra 2021. szeptember 30-án került sor a Mártonffi János Általános Iskolában. A támogatás által az iskola V-VIII-as tanulói 5 rend székelyruhát viselhetnek különböző hagyományos kulturális programsorozaton.

Az egyesület által támogatott Mártonffi János Általános Iskola köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának, hogy pályázati forrásán keresztül lehetővé válik a program sikeres lebonyolítása.

 

 

Laptopokkal gazdagodott a Mártonffi János Általános Iskola

Hargita Megye Tanácsa Ifjúsági tevékenységeket támogató 2021-es program keretén belül a szentegyházi Mártonffi János Egyesületet két laptop vásárlásával támogatta. Az egyesület a laptopokat a Mártonffi János Általános Iskola diákjainak az információs és kommunikációs technológiával (IKT) támogatott tanulás biztosítására szánja.

Az eszközöket az egyesület  "A digitális oktatás fejlesztése a Mártonffi János Általános Iskolában"pályázat révén vásárolhatta meg. A támogatás értéke 4300 lej.

Köszönjük szépen!

 

 

 

A MÁRTONFFI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉVFORDULÓJÁNAK ÜNNEPE

A Mártonffi János Egyesület 2021-ben sikeresen pályázott  Szentegyháza Város Önkormányzatánál iskolánk 275 éves évfordulójának méltó megünneplésére. A támogatás segítségével felemelő ünneplésben volt része az iskola közösségének, a nyugdíjas kollégáknak, a meghívottaknak, akik két  kiadványban is gyönyörködhettek: A Mártonffi János Általános Iskola története és 275 év emlékei címmel.

Isten fizesse a támogatást!

 

ÍGY ZÖRÖG, ÍGY PÖRÖG

A Mártonffi János Egyesület 2020-ban sikeresen pályázott az "Így zörög, így pörög" című projekttel a Szentegyháza Város Önkormányzatához. A pályázat segítségével a Mártonffi János Általános Iskola alsó tagozatos diákjai modern zenei eszközökkel gazdagodhattak. Isten fizesse a támogatást!

 

275 ÉVES A MÁRTONFFI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

A Mártonffi János Egyesület a szentegyházasfalvi oktatás 275. évfordulójának megemlékezésére 2020-ban sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatához. Ez alkalommal a Mártonffi János Általános Iskola történetét tárjuk a nagyközönség elé a kapott támogatás segítségével.

 

 

ÓVODANAPOK 2020

A Kis Nárcisz Egyesület  2020- ban sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatához. A támogatásnak köszönhetően a Nárcisz Napközi Otthonba járó gyerekek élményekben gazdag kulturális programsorozaton vehettek részt.

A Nárcisz Napközi óvodásai, munkaközössége és a szülők köszönetüket fejezik ki a kapott támogatásért.

MOZGÁSBAN AZ EGÉSZSÉG 2020

A Kis Nárcisz Egyesület 2020-ban is sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatánál.

A támogatásnak köszönhetően az óvodás gyermekek élményekben gazdag "Mozgásban az egészség" programban vehettek részt. A Kis Nárcisz Egyesület, valamint a Nárcisz Napközi Otthon óvodásai, munkaközössége és a szülők hálásan köszönik a támogatást.

ÓVODANAPOK 2019

A Kis Nárcisz Egyesület a 2019-es évben sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatához. A támogatásnak köszönhetően a Nárcisz Napközi Otthonba járó gyerekek élményekben gazdag "Óvoda másként"programban vehettek részt. A Kis Nárcisz Egyesület diákjai, munkaközössége és a szülők köszönetüket fejezik ki a kapott támogatásért.

Élő történelem óra az Iskola másként héten

     A Mártonffi János Egyesület 2019-ben sikeresen pályázott Szentegyháza Város Önkormányzatához. A kapott támogatás hozzájárult az alsó tagozatos diákok Iskola másként hét programjainak sikeres megvalósításához.

     Az egyesület által támogatott Mártonffi János Általános Iskola munkaközössége és diákjai köszönetüket fejezik ki a kapott támogatásért.

 

 

 

 

 

 

         A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. "A magyar kultúráért és oktatásért" pályázata által a Mártonffi János Egyesületet interaktív táblák beszerzésével támogatja. Ezáltal az egyesület fő támogatott intézménye, a Mártonffi János Általános Iskola tanulói a "Tanulás és tanítás interaktív táblával"projekt keretén belül megfelelő informatikai eszközökkel tudják integrálni meglévő digitális kompetenciájukat a  tanulási folyamatba.

Az egyesület, valamint az általa támogatott Mártonffi János Általános Iskola köszönetét fejezi ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Magyar Kormánynak, hogy pályázati forrásán keresztül ilyen értékes digitális eszközre tehettünk szert, ami elengedhetetlen feltétele a minőségi oktatásnak.

ISTEN FIZESSE!

 

 

 

 

A népi művészet megőrzése projekt

Emlékezzünk hagyományainkra

2019. szeptember 10 - november 10

      Hargita Megye Tanácsa A hagyományos népviseleteket támogató 2019-es program keretén belül, a szentegyházi Mártonffi János Egyesületet és a Kis Nárcisz Egyesületet székelyruhák beszerzésével támogatja. Ezáltal a Mártonffi János Általános Iskola óvodásai és V-VIII-as tanulói 2019. szeptember 10- november 10 között különböző hagyományos kulturális programsorozaton vesznek részt: népdal- és néptánc tábor, tanévnyitó ünnepély, szüreti mulatság, őszi hadjárat, október 6-i megemlékezés, óvodanapok, Ciripelő mesemondó és népdal verseny.

         Az egyesületek által támogatott Mártonffi János Általános Iskola köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának, hogy pályázati forrásán keresztül lehetővé válik a program sikeres lebonyolítása, ezáltal gyarapodva nemzeti hagyományaink, értékeink megbecsülésében.

 

Didaktikai eszközök a tudományok megismerésében

2019. szeptember 16 - november 29

                Hargita Megye Tanácsa Ifjúsági tevékenységeket támogató 2019-es program keretén belül, a szentegyházi Mártonffi János Egyesületet három projekt megvalósításában támogatja. Ezáltal a Mártonffi János Általános Iskola VII. illetve VIII. osztályos tanulói 2019. szeptember 16 - november 29 között új didaktikai eszközökkel vehetnek részt a következő projektekben:

1. Szerkesztések körzővel és vonalzóval

2. Mértani testek a térben

3. Képzeletbeli utazás Romániában és Európában    

               A Mártonffi János Egyesület köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának, hogy pályázati forrásán keresztül lehetővé válik a program sikeres lebonyolítása, ezáltal tanulóink új, korszerű didaktikai eszközök használatával ismerkedhetnek meg a tudományokkal.

 

Nárcisz Óvodanapok

2018. november 17-23

Fő támogatónk: Szentegyháza Város Önkormányzata

"Nagyfalusi lányok arról híresek"

Népdal- és néptánctábor

2018. június 4. - 2018. december 14.

Köszönjük szépen a támogatást Szentegyháza Város Önkormányzatának!

 

Élő történelem az Iskola másként héten

2018. október 22-26 között

Támogatónk: Szentegyháza Város Önkormányzata

Színes és változatos programokat tudtunk megvalósítani segítségükkel. Köszönjük szépen!

BARANGOLJUNK SZÉKELYFÖLDÖN

2018. október 24.

 

" Gyermekszemmel az állatokról" projekt

Fő támogatónk: Hargita Megye Tanácsa

2018. szeptember-november

 

"Néptánc, népművészet iránti szenvedély " projekt

Fő támogatónk:  Hargita Megye Tanácsa

2018-2019

 

 

 GYERMEKMOSOLY PÁLYÁZAT

Támogató: Hargita Megye Tanácsa

 

"JÁTÉK, MOZGÁS, EGÉSZSÉG, ÖRÖM!"- PROJEKT

V. Hét

Környezetvédelem

Szabó István, környezetvédelmi szakember érdekes és értékes előadása indította a hetet. A következő napok a környezetünk védelmének tudatosítása jegyében zajlott: kirándulás a Homoród völgyébe, ahol a folyóvizek tisztaságának megóvására fordítottuk a figyelmet, szemétszedés, a hulladékok újrahasznosítása, értékteremtés.

 

IV. Hét

Víz és élet

      Ezen a héten a gyerekek figyelme az ivóvíz tiszteletére irányult. Látogatást tettek a városi Harvíz víztisztító központban, játékos kísérleteket végeztek a vízzel, megtanulták, hogyan lehet takarékoskodni az ivóvízzel. A víz körforgása a természetben különböző érdekes bemutatókkal tudatosult a gyermekekben.

III. Hét

Egészséges életmód

     Az "Egészséges életmód" hetén sor került a "vitamin-falatkák" kóstolására, egészséges és vitaminban szegény élelmiszerek szétválogatására, gyümölcssaláta készítésére, gyógynövények begyűjtésére, hasznuknak és használatuknak megbeszélésére, fekete ribiszke ültetésére, valamint  mozgásos gyakorlatok, ügyességi játékok végzésére.

 

 

II. Hét

"Madarak és Fák"

       A "Madarak és Fák Napja" a második hét központi témája volt. A gyerekek hazánkban honos fajokról és vándormadarakról szerezhettek bővebb ismereteket, érdekességeket tudhattak meg ezen madarakról, táplálkozási szokásaikról, meghallgathatták jellegzetes hangjaikat. Madáretetők is készültek nagy odaadással, különböző technikákkal, amelyek az udvaron kaptak helyet. Sor került különböző fák ismertetésére: tűlevelű és lombhullató fák, ezek terméseinek bemutatására, megfigyelésére, majd szülők segítségével a gyerekek gyümölcsfa csemetéket ültettek, amelyek gondozása a gyerekek felelőssége, feladata.

  I. Hét

" Vigyázz a Földre!"

      Az első heti téma kapcsán a globális és lokális  problémák lehetséges megoldásai, a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás fontossága körvonalazódott színes tevékenységekben. A gyermekek számára a legizgalmasabb kihívás a bicikli-verseny volt, ahol különböző nehézségű akadálypályákon mérték fel ügyességüket, teherbíró képességüket, kielégíthették mozgásigényüket. A program a következő napokban virágok ültetésével, magok csíráztatásával folytatódott. Minden gyermek elültethetett  egy virágot, amelyet aztán napi rendszerességgel megfigyelhet, ápolhat.

 

 

 

2018. április23. és június 8. között iskolánk részt vesz a Mol Romania és a Polgártárs Egyesület által támogatott programban. Ezáltal a Felszegi iskola udvara teljesen átalakul, megújul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31